Houtworm bestrijden met gas

Houtworm bestrijden met gas

Inhoud: Houtworm bestrijden met gas

De bestrijding van houtworm is een klus die je het beste laat doen door een professioneel bedrijf. Wanneer je de houtworm plaag niet aanpakt, kunnen zij grote schade aanrichten in je houten balken. Die ondersteunen de constructie van je huis.

Een van de manieren om houtworm te behandelen is met begassing. Lees mee hoe dat in zijn werk gaat.

Houtworm bestrijden met gas

Als je in je hele huis ronde gaatjes van de houtwormkever ziet, en deze ook nog actieve houtworm bevat, dan is vergassing een goede methode. In het hele huis wordt dan gas gespoten, waardoor alle houtwormen en de eitjes van de larve doodgaan. Vooral voor een agressieve soort zoals de boktor of bonte knaagkever is het een goede manier, want alles gaat gegarandeerd dood.

Het vergassen is juist heel vriendelijk voor je huis, anders dan met hitte behandeling of behandeling met gif, waar je soms in monumentale panden niet mee kunt werken. Gas geeft geen schade aan het hout of andere authentieke details in je huis.

Hoe werkt houtworm bestrijden met gas?

Een paar stappen zijn essentieel:

  • Eerst wordt je huis helemaal ingepakt. Dit is zodat het gas niet ontsnapt, zodat het geconcentreerd zijn werk kan doen.
  • Het pand wordt helemaal afgesloten, zodat niemand per ongeluk binnen komt.
  • Er mag in een straal van 10 meter rond het huis geen ander pand staan.
  • Als alle houtworm dood is, na een paar dagen, wordt de verpakking verwijderd en je huis weer gasvrij opgeleverd.

Gas is een methode die vooral op hele huizen wordt toegepast. Bij een houten voorwerp zijn er betere methoden om te behandelen. 

Voordelen van houtworm bestrijden met gas

De houtworm vergassen is voor kwetsbare panden een uitkomst. Met impregneren moet fysiek alles besproeit worden, met kans op beschadiging en moet de expert door het hele huis. Beschadiging is dan een mogelijkheid, en niet al het oude hout kan hier tegen. Bij bestrijding met warmte is er een kans op breuk van het hout, wanneer het kwetsbaar hout is.

Maar gas kruipt in alle hoeken en kiertjes zonder dat iemand dit fysiek aan hoeft te brengen. Daarbij is het gas ook snel weer weggetrokken uit je huis!

Bestrijding met gas heeft nog meer voordelen, al het andere ongedierte is ook dood. Spinnen, bedwantsen, muizen, vliegen… uw huis is direct ongediertevrij.

Nadelen van houtworm bestrijden met gas

Aan elke manier van houtworm bestrijden zitten ook nadelen. Voor de methode met gas zijn dat:

Alles wat leeft, gaat dood in je huis. Je moet dus ook je huisdieren meenemen tijdens de vergassing. De kosten zijn vrij hoog. En het gas heeft geen beschermende werking, bij impregneren ben je 10 jaar verzekerd van geen nieuwe houtworm en houtwormkevers in je huis. 

De regelgeving rondom vergassen zijn de afgelopen jaren flink aangescherpt, en daarom is deze methode duurder geworden. Er moeten meerdere mensen bij aanwezig zijn, een vergunning voor worden afgegeven en in combinatie met de hoge kosten van houtworm bestrijden op deze manier wordt het tegenwoordig nog maar weinig gedaan.

favicon VKP plaagdierbestrijding

VKP Plaagdierbestrijding

Gespecialiseerd in houtwormen bestrijden

Met onze houtworm bestrijders zijn werkzaam in heel Noord Holland