Rattenbestrijding
Last van ratten?

Rattenbestrijding

Ratten zijn slim en voorzichtig. Ze zijn daardoor moeilijk te pakken. Door jarenlange ervaring en
opgedane kennis over hun leefgewoonten hebben wij de juiste aanpak. Schakel VKP plaagdierbestrijding
 is als het om rattenbestrijding gaat!

Hoe herken je een rattenplaag?

Kapot geknaagde kabels en cilindervormige keutels van wel een centimeter of langer. Pootafdrukken en smeersporen. Ratten hebben de neiging om met hun onderbuik in contact te blijven met de vaste ondergrond. Je ziet smeersporen langs wanden en zijkanten van trappen. Het zijn zo een aantal kenmerken van de aanwezigheid van ratten. Heb je een rat gezien? Dan weet je dat het er meer zijn. Ratten leven in koloniën. Snel ingrijpen is belangrijk, want een rattenplaag is gevaarlijk. Ze richten enorme schade aan voedselvoorraden, bedradingen en constructies aan. Bovendien zijn ze verspreiders van ziektes, bacteriën en virussen.

Rattenbestrijding

Bruine en zwarte ratten

In Nederland hebben we vooral te maken met de bruine rat. Je herkent de bruine rat aan de grijsbruine vacht, waarbij de buikzijde lichter is. De staart van de bruine rat is kleiner dan zijn lijf. Bruine ratten leven op vochtige en donkere plaatsen zoals in kelders, stallen en riolen. Bruine ratten eten alles. Granen, maar ook vlees en etensresten die ze tussen menselijk afval vinden. Ze zijn schuw en houden niet van licht. Hun tanden blijven continu groeien en daarom gaan ze al knagend door het leven. Ze overleven prima in het Nederlandse klimaat. Hierdoor hebben ze gaandeweg de zwarte rat verdreven. Zwarte ratten leven op warmere plekken en zijn daardoor uitsluitend binnenshuis te vinden.

Laat een professional jouw rattenplaag bestrijden!

Bruine en zwarte ratten zijn gevaarlijke plaagdieren. Knaagschade, het bevuilen van voedsel, overdragen van ziektekiemen: het zijn belangrijke redenen om ratten te bestrijden. Effectief en preventief bestrijden van ratten vergt kennis. Het is belangrijk om een expert op het gebied van rattenbestrijding in de hand te nemen. De experts van VKP plaagdierbestrijding zetten rattengif en rattenvallen professioneel en vakkundig in.

0
Ratten bestrijdingen
0 ,3
Waardering klanten
0 %
Garantie

Vakkundige aanpak

Als rattenbestrijder hebben wij kennis van de diverse soorten ratten en hun leefgewoontes. Denk je
dat je ratten in huis hebt? Is er een rattenplaag in jouw buurt? Schakel de hulp in van VKP plaagdierbestrijding! Met onze kennis en in overleg met jou komen we tot het beste resultaat.

Wat zijn de kosten voor ratten bestrijding?

Benieuwd naar onze kosten? Vul het formulier hiernaast in en we nemen z.s.m. contact met je op.

Klantenvertellen waardeert
ons met een 9,3

Ga je toch liever zelf aan de slag? Bekijk onze pakketten in onze webshop.