Houtworm bestrijden

Houtworm bestrijden? Voorkom grote schade aan je huis en bel de specialisten van VKP!

15 jaar ervaring

Direct hulp nodig?
085-3038990

Dekking in heel Zuid Holland en Utrecht

Milieuvriendelijke bestrijding

Je denkt dat je houtworm gevonden hebt in je huis, en nu ben je op zoek naar meer
informatie hoe je dit probleem moet oplossen. Heel goed, want informatie inwinnen is de
eerste stap. In dit artikel nemen we je mee in hoe je het zelf kunt doen, hoe je kunt zien of je
actieve houtworm in je huis of houten meubels hebt, en wanneer je professionele hulp moet
inschakelen. Van tips om houtworm te ontdekken, methode van houtworm bestrijden tot de
verschillende soorten houtworm.

Inhoud: houtworm bestrijden

Houtworm bestrijden: Hoe herken ik houtworm?

Je herkent de aanwezigheid van houtworm als je in het hout ronde gaatjes ziet. Dit zijn
gaatjes van houtworm larven, die zich een weg eten naar het binnenste van het hout. Soms zie je kleine hoopjes houtpoeder of hoopjes zaagsel liggen bij je onder deze gaatjes. De larven duwen het boormeel naar buiten en de restanten zie je rondom het onbewerkt hout
liggen. Dan weet je het zeker: er is houtworm aanwezig.

Meer weten? Lees hier meer over houtworm herkennen>>

Houtworm herkennen
Een houtwormlarve die zich door een balk heen eet.
Boktor
De beruchte boktor
Houtwormkever
De houtwormkever
Bonte knaagkever
De bonte knaagkever

Waarom is houtworm gevaarlijk?

Houtworm is bijzonder gevaarlijk, omdat ze hout van binnenuit verzwakken. Oudere woningen zijn vaak volledig opgebouwd uit een houten skelet, en de stevigheid van het huis is dus in gevaar. Wanneer je houtworm niet behandeld, is er kans op grote schade. Het huis kan zelfs instorten als je steunbalken het begeven.

Neem bij schade als gevolg van houtworm altijd contact op met een professioneel bedrijf om te bespreken wat een plan van aanpak kan zijn.

Houtworm bestrijden
Houtworm bestrijden: enorme schade door aantasting van houtworm.

Hoelang blijft houtworm actief?

Een gemiddelde houtworm, zoals de bonte knaagkever blijft 3 jaar actief. Heb je last van de boktor, dan kunnen deze houtwormlarven wel 10 jaar in de woning actief. Hoe kun je zien of de ovale gaatjes die je tegenkomt nog actieve houtworm bevat?
Daar is een simpel trucje voor, met een laken en een marker. Lees hier hoe je dat kunt doen: actieve houtworm herkennen.

VKP Plaagdierbestrijding

Specialisten in het bestrijden van houtworm

Houtworm bestrijding

Houtworm bestrijding

Houtworm bestrijden Zuid-Holland
Onze houtwormbestrijders
zijn werkzaam in de gehele
provincie Zuid-Holland.

Houtworm bestrijden?

Bel 085-3038990

Houtworm bestrijding
Houtworm bestrijden Utrecht
Onze houtwormbestrijders
zijn werkzaam in de gehele
provincie Utrecht.

Houtworm bestrijden Utrecht?

Bel 085-3038990

Met onze houtworm specialisten zijn we werkzaam in heel Alphen aan de rijn, Amsterdam, Haarlem, Hilversum, Woerden, Zeist.

VKP zijn gecertificeerde houtworm bestrijders

VCA Logo
KAD Logo
EVM logo
NVPB logo
PMV logo

kan ik houtworm zelf bestrijden?

Je kunt houtworm zelf bestrijden, maar dat is moeilijk. Heb je houtworm gevonden je huis, dan is het tijd om snel aan bestrijding te werken. Je houten balken en vloeren beginnen namelijk wel te verdwijnen en daarmee de stevigheid van je huis. 

Het blijft ook niet beperkt tot alleen je woning, maar ook houten meubels en andere houten voorwerpen worden aangetast door de houtworm als ze eenmaal binnen zijn.

We hebben een aantal tips om zelf de houtworm te behandelen. Start hier op tijd mee, voor er onherstelbare schade aan je huis ontstaat. Je houten vloer zal je dankbaar zijn.

Middel tegen houtworm

Er zijn huis-, tuin- en keuken manieren om houtworm zelf te bestrijden. Sommige heel effectief, anderen iets minder. 

Houtworm zelf bestrijden met huismiddeltjes:


Eigenlijk werken al deze middelen hetzelfde, de houtworm gaat er dood van. Probleem is dat je tot in de kern van je hout moet komen met deze middelen. Daar zitten de larven van de houtworm namelijk. De dikke houten balken die de constructie van je huis dragen zijn massief. De huismiddeltjes dringen alleen in de toplaag van het hout door. Binnenin het hout kan het niet doordringen, en daar gaan de larven door met het aantasten van je hout.

Als je er echt bijzonder snel bij bent, en de houtworm alleen nog aan het oppervlak zit, dan kun je deze middelen zeker proberen in de bestrijding van houtworm in je huis.

Dan heb je ook nog de semiprofessionele bestrijding die je zelf doet, met producten van 

Professionele bedrijven bestrijden houtworm met gas of gif of hitte. Dit lijkt alsof je het zelf ook wel even kunt doen voor de echte doe het zelvers, maar dit wordt afgeraden. Brandbaar gas in je huis, of met gifstoffen aan het werk in het huis waar je gezin woont, dat is echt een klus voor een specialist!

Bekijk hier hoe VKP je kan helpen van de houtworm plaag af te komen. Wij gebruiken hiervoor hitte, gas of impregneren.

Wat is de beste methode om houtworm te behandelen?

VKP heeft drie methoden om van houtworm af te komen, en elk heeft zijn voor en nadelen.

De drie beste methoden om houtworm te bestrijden zijn:


Hitte bestrijding van je houtworm probleem kan niet altijd, maar gas en impregneren wel. Met impregneren voorkom je zelfs 10 jaar lang een nieuwe houtwormplaag. De houtwormkevers kiezen dan liever een ander huis om de houten vloer of balken aan te tasten.

Houtworm bestrijden FAQ

Over het algemeen zul je zien dat houtworm meestal al in het hout van oudere huizen zit. Dit heeft te maken met het feit dat het hout in dergelijke woningen vaak onbehandeld is. Hierdoor hebben zowel de kevers als de larven vrij baan, wat niet het geval is als het hout wel behandeld is. Hier houden deze diertjes namelijk niet echt van. Daarnaast kan de houtworm ook in een antiek meubel zitten dat je hebt gekocht bij een tweedehandswinkel bijvoorbeeld. Als je van plan bent om een oudere woningen of een tweedehandsmeubel aan te schaffen dan is het dus echt belangrijk om te onderzoeken of hierin sprake is van houtworm. Is dit wel het geval? Het valt dan niet echt aan te raden om het huis of meubel alsnog te kopen.

Als er in een houten meubel of constructie gaatjes zitten dan weet je dus dat je last hebt van houtwormen. Toch kan dit probleem inmiddels al opgelost zijn. Dit is dus het geval als de larve een kever geworden is en uitgevlogen is om te gaan paren. Er zal dan niet meer sprake zijn van een actieve houtworm. Weet je niet zo goed of de gaatjes in het houten object nieuw of oud zijn? Hier kun je gelukkig achter komen! Het is namelijk mogelijk om een actieve houtworm te herkennen door een paar velletjes papier onder en naast het voorwerp te leggen. Laat dit een tijdje liggen zonder het aan te raken. Kijk er bijvoorbeeld na een weekje eens naar. Zie je dan wat zaagsel liggen op het papier? Dit is een teken van een actieve houtworm. Als een houtworm aan het uiteinde van het hout is dan zal er namelijk wat zaagsel naar buiten vallen, wat dus terecht is gekomen op het velletje papier. Als je zaagsel ziet liggen dan is het dan ook zeker zaak om direct aan de slag te gaan met het bestrijden van de actieve houtworm. Hoe je dit doet zul je kunnen leren met behulp van dit artikel, er zullen namelijk meerdere manieren genoemd worden om houtwormen te bestrijden. Probeer deze opties zelf en als het behandelen van het probleem zo niet opgelost wordt dan kun je altijd nog een professionele ongediertebestrijder inschakelen voor het bestrijden van de houtworm in je houten meubels of constructies.

Het kan dus slim zijn om een professionele houtwormbestrijder in te schakelen als je van je houtwormplaag af wilt komen. Deze specialist zal altijd over het juiste middel voor het bestrijden van houtwormen beschikken. Daarnaast kan zo’n expert ook nog eens een specifiek stappenplan opstellen. Met behulp van dit plan kun je ervoor zorgen dat je nooit weer last zult hebben van de keverlarven en kun je het slepend houtwormprobleem dus echt voorgoed oplossen. Mogelijk denk je dat het probleem niet slepend is, maar stiekem kan houtworm al jarenlang ongemerkt in het hout leven zonder dat je dit merkt. Als je het uiteindelijk merkt kan het diertje ondertussen al veel schade aangericht hebben, maar door een professionele ongediertebestrijder in te huren zul je dit niet meer ervaren.

favicon VKP plaagdierbestrijding

VKP Plaagdierbestrijding

Specialisten in het bestrijden van houtworm

Houtworm bestrijding

Houtworm bestrijding

Houtworm bestrijden Zuid-Holland
Onze houtwormbestrijders
zijn werkzaam in de gehele
provincie Zuid-Holland.

Houtworm bestrijden?

Bel 085-3038990

Houtworm bestrijding
Houtworm bestrijden Utrecht
Onze houtwormbestrijders
zijn werkzaam in de gehele
provincie Utrecht.

Houtworm bestrijden Utrecht?

Bel 085-3038990

Met onze houtworm specialisten zijn we werkzaam in heel Alphen aan de rijn, Amsterdam, Haarlem, Hilversum, Woerden, Zeist.

Houtworm bestrijden? VKP is gespecialiseerd in het bestrijden van houtworm

Wanneer je een vermoeden hebt van een houtworm probleem, is het belangrijk om meteen actie te ondernemen. Het team van VKP Plaagdierbestrijding kan vaststellen wat voor soort larven zich in het hout bevinden, zodat er een juiste en effectieve bestrijdingsmethode gekozen kan worden.

Houtworm bestrijding door professionals

Wanneer je volwassen houtwormkevers ziet, of gaatjes in je houten objecten, dan moet je een plan maken. Zoals eerder besproken zijn huismiddeltjes niet zo effectief tegen houtworm, omdat die niet diep in het hout komen.

Een professionele houtworm bestrijder is een effectieve manier om van deze vervelende beestjes af te komen. Zij hebben goede bestrijdingsmiddelen tegen houtworm en weten deze op een veilige manier in te zetten. Veilig voor je huis, het milieu en je gezin.

VKP is een echte specialist in houtworm bestrijding, en gebruiken 3 manieren om houtworm te behandelen. Wil je een vrijblijvende offerte om jouw houtworm plaag te bestrijden, neem dan contact op met ons. Samen bekijken we de beste manier van houtworm bestrijden in jouw huis.

Wil je ernstige gevolgen vermijden en effectief houtworm behandelen, neem dan contact op met de specialist.

Bij een behandeling met impregneren geven we zelfs 10 jaar garantie dat de houtworm niet meer terugkomt.

Houtworm bestrijding

Houtworm bestrijding

Houtworm bestrijden Zuid-Holland
Onze houtwormbestrijders
zijn werkzaam in de gehele
provincie Zuid-Holland.

Houtworm bestrijden?

Bel 085-3038990

Houtworm bestrijding
Houtworm bestrijden Utrecht
Onze houtwormbestrijders
zijn werkzaam in de gehele
provincie Utrecht.

Houtworm bestrijden Utrecht?

Bel 085-3038990

Wat zijn de kosten voor houtworm bestrijding?​

Maak vandaag nog een afspraak met ons al u zelf last heeft van ongedierte en als u veel geld wilt besparen. Tijdens de telefonische intake zullen wij u altijd een prijsopgave doen. Door deze opgave weet u zeker dat u nooit meer teveel hoeft te betalen. Voor het bestrijden van bepaalde soorten plaagdieren zoals muizen, houtwormen of bedwantsen is het soms noodzakelijk om meerdere behandelingen in te plannen. Het is altijd mogelijk om uw vragen te stellen aan ons team, uiteraard kost dit u niets.

Houtworm laten bestrijden?

Bij een behandeling met impregneren geven we zelfs 10 jaar garantie dat de houtworm niet meer terugkomt.

Reviews houtworm bestrijden

5/5

Tevreden

Het betrof een wespennest. VKP kwam langs en spoot op het nest. Als er na 2 weken nog steeds wespen vlogen dan moest ik bellen en zou opnieuw iemand langskomen. De 2de keer was een voltreffer op het nest en ik was er gauw van verlost. Ik hoefde niet extra te betalen omdat een garantie was beloofd. De telefoniste is zeer vriendelijk en behulpzaam. Mijn complimenten!

 
5/5

Tijdens de vrijblijvende inspectie een zeer vriendelijke man over de vloer gehad welke zeer kundig over kwam. Na alles grondig geïnspecteerd te hebben kon er een offerte uitgebracht worden. Deze was zeer professioneel opgezet en tevens ruim goedkoper dan onze andere opgevraagde offertes.

Alles bij elkaar opgeteld kozen wij voor VKP om onze woonboerderij en overige bijgebouwen houtworm vrij te maken.
Vanaf tot uitvoeren zat nog minder dan 2 weken. Helemaal geweldig en als ik weer eens wat nodig heb bel ik zeker VKP!!!

Martijn de Bruin

5/5

Snel, efficient en klantvriendelijk

Binnen 24 uur nadat bij ons een bedwants was gesignaleerd, was Beukema ter plekke. Goede service en efficiënt gewerkt. Een aanrader voor een ieder, die met ongedierte te maken krijgt en daar snel van af wil. En ook in hun prijs zeer concurrerend zonder dat dat iets afdeed aan hun kwaliteit.

24-07-2020 Simon , Amsterdam

Snel houtworm laten bestrijden?

Wanneer je een vermoeden hebt van een houtworm probleem, is het belangrijk om meteen actie te ondernemen. Het team van VKP Plaagdierbestrijding kan vaststellen wat voor soort larven zich in het hout bevinden, zodat er een juiste en effectieve bestrijdingsmethode gekozen kan worden.