Houtworm bestrijding
Houtworm tast mijn woning aan, wat nu?

Houtworm bestrijding

Bent u op zoek naar een bedrijf dat voor u de strijd aan kan gaan met houtworm? Houtwormen zijn een vervelend probleem, wat zelfs voor gevaarlijke situaties kan zorgen. Met houtwormen weet u namelijk zeker dat er flink van uw houten constructie, maar ook uw houten meubelen gegeten gaat worden. Als u dan deze houtworm zijn gang laat gaan, dan kan het gevolg zomaar zijn dat een constructie instabiel wordt. Als u dit ook wilt voorkomen, dan raden wij u aan om VKP Plaagdierbestrijding in te schakelen. Bij ons bedrijf vindt u experts die wel raad weten met houtwormen, maar ook met andere vormen van ongedierte.

Hoe herken je houtworm?

Hout is een prachtig fenomeen. Woningen, gebouwen, meubels en gebruiksvoorwerpen; door de eeuwen heen hebben mensen hout voor vele doeleinden gebruikt. De vriendelijke uitstraling en het gemak waarmee je het bewerkt en verwerkt, zorgen ervoor dat hout een geliefd bouwmateriaal is. Ook een diversiteit aan beestjes voelt zich prettig in zo’n ideaal materiaal uit de natuur. Op en rond hout leeft een veelheid aan insecten. Maar ook ín hout voelen talloze dieren zich op hun gemak. Als je pech hebt, banen ze zich knagend en vretend een weg door jouw houten woning, door spanten en wanden, een spoor van minuscule gangetjes en fijn poeder van verpulverd hout achterlatend. Herken je dit? Dan heb je waarschijnlijk te maken met houtworm in je hout.

Houtwormbestrijding

Houtwormkevers

Houtworm is de verzamelnaam voor de larven van verschillende soorten houtwormkevers. Dit zijn bijvoorbeeld de boktor, de gewone houtwormkever en de grote houtwormkever. Houtworm in je woning of pand kan voor veel schade zorgen. Dit ontstaat door de wijze waarop de insecten in het hout ‘te keer gaan’. De larven doen zich te goed aan de cellulose in het hout en verpulveren zo de houten constructie. Meestal ontdek je pas te laat dat je te maken hebt met houtworm. De gevolgen kunnen groot zijn: houtworm kan leiden tot instorting van vloeren, trappen en constructies.

0
Houtworm bestrijdingen
0 ,3
Waardering klanten
0 %
Garantie

Hoe pakken we houtworm aan?

Zie je kleine gaatjes? Dan zijn dit mogelijk de uitgangen van de boorgangen die de houtkevers gebruiken om naar buiten te gaan. Liggen er kleine hoopjes houtpoeder of verpulverd hout? De larven duwen het boormeel naar buiten en de restanten zie je rondom het aangetaste hout liggen. Het is tijd om in te grijpen! Bel VKP Plaagdierbestrijding voor een passend bestrijdingsplan. VKP Plaagdierbestrijding maakt gebruik van verschillende methoden om je hout van ongedierte te ontdoen. Wanneer je onze hulp inschakelt, adviseren we je duidelijk en helder over de voor en nadelen van de toepasbare methodes.

Hittebehandeling

Een hittebehandeling is een duurzame oplossing om woningen, schepen, meubels, authentieke molens of monumenten van houtworm te verlossen. VKP Plaagdierbestrijding behandelt houtworm op deze manier op ecologisch verantwoorde wijze. Op locatie bekijken we de situatie en samen met jou besluiten we of een hittebehandeling past bij de aard van het probleem. Ook geven we je duidelijk inzicht in de voor- en nadelen van een hittebehandeling.

Gassing

Een deugdelijke én ecologisch verantwoorde manier van houtwormbestrijding is gassing. Wij passen deze methode bijvoorbeeld toe bij vrijstaande woningen en authentieke monumenten zoals oude boerderijen en molens. 

De methode is snel en doeltreffend. Het resultaat is bijzonder goed maar in verhouding duur ten opzichte van de twee andere methoden.  

 Impregneren

Wanneer je kiest voor het impregneren van het hout, kies je voor een langdurige bestrijding van houtworm. Het materiaal waarmee we impregneren, laat een residu achter in het hout. Mogelijke toekomstige houtwormen hebben geen kans meer in het behandelde hout. De behandeling laat een dodelijk laagje achter en werkt langdurig door. VKP Plaagdierbestrijding geeft een garantie van tien jaar. We werken met producten die veilig zijn voor mens en milieu. Na vier uur kun je je woning weer veilig naar binnen en ben je van je houtworm af.

Een houtworm probleem ontdekt?

Wanneer je een vermoeden hebt van een houtworm probleem, is het belangrijk om meteen actie te ondernemen. Het team van VKP Plaagdierbestrijding kan vaststellen wat voor soort larven zich in het hout bevinden, zodat er een juiste en effectieve bestrijdingsmethode gekozen kan worden.

Wat zijn de kosten voor houtworm bestrijding?

Benieuwd naar onze kosten? Vul het formulier hiernaast in en we nemen z.s.m. contact met je op.

Klantenvertellen waardeert
ons met een 9,3

Ga je toch liever zelf aan de slag? Bekijk onze pakketten in onze webshop.