Houtaantasters in uw woning

Wat kunt u hieraan doen?

15 jaar ervaring

Direct hulp nodig?
085-3038990

Dekking in heel Zuid Holland en Utrecht

Milieuvriendelijke bestrijding

De beste zorg voor uw monument?

Wij zijn op dit moment al voor tientallen jaren actief als het aankomt op het bestrijden van houtaantasting in ieder soort pand. Naast deze ervaring zijn wij aan te merken als partner Erkende Restauratiekwaliteit Monumentenzorg ERM. Hierdoor zijn wij in staat om de hoogst mogelijke kwaliteit te leveren als het aankomt op de bestrijdingswerkzaamheden in alle soorten monumenten. Ons bedrijf is in bezit van het Keurmerk Nederlandse Vereniging Plaagdier Management Bedrijven NVPB en Keurmerk van de stichting Keurmerk Plaagdier Management KPM. Deze zijn gecertificeerd voor Integrated Pest Management Houtbescherming Monumenten IPM via de KPMB. Tevens gaat ons bedrijf altijd te werk volgens de uitvoeringsrichtlijn URL5001. Hierin zijn alle taken vastgelegd met de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed over de bestrijding van houtaantasting door insecten en zwammen in monumenten historische waardevolle panden.

Snel weer ongedierte vrij?

favicon VKP plaagdierbestrijding

VKP Plaagdierbestrijding

Met onze specialisten zijn we werkzaam in heel Zuid Holland en Utrecht

Gecertificeerd

VCA Logo
KAD Logo
EVM logo
NVPB logo
PMV logo
Houtworm bestrijden

Monumentaal hout behouden met Epoxytechniek

Indien er sprake is van houtrot repareren dan zullen onze specialisten snel te werk gaan om het te herstellen. Het is niet altijd noodzakelijk om de houten constructie in z’n geheel te vervangen. Door middel van een speciale epoxy techniek is het mogelijk om veel geld te besparen. Doordat wij enkel en alleen het aangetaste houtwerk zullen aanpassen zal de authentieke uitstraling behouden blijven. Epoxyhars is ideaal voor het repareren van houtrot.

Houtworm bestrijden in monumenten

Bij houtworm aantasting is het vaak mogelijk om plaatselijk te behandelen. Bij een wijdverspreide aantasting adviseren wij over het algemeen om een totale behandeling uit te laten voeren. Houtworm laten bestrijden? Bel VKP!

Bonte knaagkever bestrijden in monumenten

Het kan zijn dat uw woning is aangetast door een bonte knaagkever. In dit geval is het noodzakelijk om alles goed te monitoren. Hiervoor is het mogelijk om verschillende methodieken aan te grijpen. Hierbij kan u denken aan lichtvallen met een plakkende plaat, maar ook aan zelfklevende folie die met was kan worden vastgezet. Het is over het algemeen het beste om de lichtvallen vroeg in het voorjaar te plaatsen en om deze om de 3 tot 4 maanden te controleren op de kevers. Bij actieve aantasting in geschilderd hout is het mogelijk om dit plaatselijk te injecteren. Het geschilderde houtwerk kan niet behandeld worden, maar kunnen de scheuren en verbindingen wel weer worden weggewerkt. Soms is het mogelijk om hete lucht te gebruiken.

Houtaantasters
Houtaantasters

Boktor bestrijden in monumenten

De monumentale panden tot 60 jaar oud kunnen volledig behandeld worden om een plaag te voorkomen wanneer u te maken krijgt met huisboktorren. De constructies die 60 tot 100 jaar out zijn kunnen alleen plaatselijk behandeld worden tegen de actieve aantasting van boktorren.

Bij de constructies die ouder zijn dan 100 jaar is het niet verstandig om dit te behandelen. Het gaat hier vaak namelijk om niet meer actieve aantastingen. Het aangetaste spinhout moet zo goed mogelijk worden onderhouden om de onderliggende constructie te beschermen. Het is in alle gevallen noodzakelijk om regelmatig controles uit te voeren. Boktor bestrijden? Bel VKP!

Preventief verduurzamen alleen bij huisboktor

Wij raden in beginsel niet aan om preventief te verduurzamen bij de aantasting van de huisboktor. Dit is alleen anders als het houtwerk is weggewerkt en niet meer bereikt kan worden middels een inspectie. Een preventieve behandeling is wel mogelijk bij aantasting van jonge constructies waarbij veel spinthout is gebruikt.

Alternatieve bestrijdingsmiddelen

Ons bedrijf wordt met regelmaat getest as het aankomt op de kwaliteits-richtlijnen. Middels deze richtlijnen weten wij de originele materialen en constructies optimaal te waarborgen. Ons bedrijf werkt met speciale alternatieve bestrijdingstechnieken zoals bijvoorbeeld de hete lucht methode, de zuurstofarme luchtmethode, drukloos injectiesysteem en microgolven bestraling. Middels deze technieken worden er geen gebruik gemaakt van bestrijdingsmiddelen.

Houtaantasters

Kwaliteit gegarandeerd

Als partner Erkende Restauratiekwaliteit Monumentenzorg (ERM) zijn wij in staat om een zo hoog mogelijke kwaliteit te garanderen als het aankomt op de bestrijdingswerkzaamheden voor monumenten. ERM zegt zelf het volgende: monumenten én hun eigenaren zijn gebaat bij het gebruik van kwaliteitsrichtlijnen voor hoogwaardig vakmanschap bij restauraties’.


Het doel achter de ERM is het op orde houden van de kwaliteit als het aankomt op het restaureren van alle mogelijke soorten monumenten. Om hiervoor te zorgen steken opdrachtgevers, overheden en specialisten ede handen in elkaar. Samen met deze partijen worden de kwaliteitsrichtlijnen opgesteld die in acht worden genomen bij het uitvoeren van de restauraties in monumentale panden. De richtlijnen bieden een goede houvast voor de totale klus. Dit maakt het mogelijk om de klus op de juiste manier te klaren. Ook is het mogelijk om de uitstraling van uw pand op de juiste manier te bewaren. Dit wordt allemaal gedaan met als doel behoud van Cultureel erfgoed.

 

Gecertificeerd

VCA Logo
KAD Logo
EVM logo
NVPB logo
PMV logo

VKP Plaagdierbestrijding wordt gewaardeerd met een 9.4

5/5

Tevreden

Het betrof een wespennest. VKP kwam langs en spoot op het nest. Als er na 2 weken nog steeds wespen vlogen dan moest ik bellen en zou opnieuw iemand langskomen. De 2de keer was een voltreffer op het nest en ik was er gauw van verlost. Ik hoefde niet extra te betalen omdat een garantie was beloofd. De telefoniste is zeer vriendelijk en behulpzaam. Mijn complimenten!

 
5/5

Snel en deskundig

Het betrof een wespennest. VKP kwam langs en spoot op het nest. Als er na 2 weken nog steeds wespen vlogen dan moest ik bellen en zou opnieuw iemand langskomen. De 2de keer was een voltreffer op het nest en ik was er gauw van verlost. Ik hoefde niet extra te betalen omdat een garantie was beloofd. De telefoniste is zeer vriendelijk en behulpzaam. Mijn complimenten!

 
5/5

Snel, efficient en klantvriendelijk

Binnen 24 uur nadat bij ons een bedwants was gesignaleerd, was Beukema ter plekke. Goede service en efficiënt gewerkt. Een aanrader voor een ieder, die met ongedierte te maken krijgt en daar snel van af wil. En ook in hun prijs zeer concurrerend zonder dat dat iets afdeed aan hun kwaliteit.

24-07-2020 Simon , Amsterdam

Wat kost houtworm bestrijden?

Maak vandaag nog een afspraak met ons al u zelf last heeft van ongedierte en als u veel geld wilt besparen. Tijdens de telefonische intake zullen wij u altijd een prijsopgave doen. Door deze opgave weet u zeker dat u nooit meer teveel hoeft te betalen. Voor het bestrijden van bepaalde soorten plaagdieren zoals muizen, houtwormen of bedwantsen is het soms noodzakelijk om meerdere behandelingen in te plannen. Het is altijd mogelijk om uw vragen te stellen aan ons team, uiteraard kost dit u niets.

Contact formulier

Wij bestrijden alle ongedierte!

Bent u op zoek naar een bedrijf dat voor u de strijd aan kan gaan met houtworm? Houtwormen zijn een vervelend probleem, wat zelfs voor gevaarlijke situaties kan zorgen. Met houtwormen weet u namelijk zeker dat er flink van uw houten constructie, maar ook uw houten meubelen gegeten gaat worden. Als u dan deze houtworm zijn gang laat gaan, dan kan het gevolg zomaar zijn dat een constructie instabiel wordt. Als u dit ook wilt voorkomen, dan raden wij u aan om VKP Plaagdierbestrijding in te schakelen. Bij ons bedrijf vindt u experts die wel raad weten met houtwormen, maar ook met andere vormen van ongedierte.

Om te voorkomen dat een muizenplaag zich snel uitbreidt met nestjes, is het belangrijk om een muizenbestrijding zo snel en effectief mogelijk uit te voeren. Zelf muizen verjagen leidt vaak niet tot het gewenste resultaat of een langdurige oplossing. Muizen laten zich niet makkelijk verjagen en daarom is het belangrijk om hiervoor een expert in te schakelen. De ongediertebestrijders van VKP kunnen voor zowel in huis als in bedrijfspanden muizen bestrijden. Met een plan van aanpak vertellen onze experts precies waar de oorzaken van het probleem liggen en hoe de overlast het best opgelost kan worden. Bij een grote plaag zijn soms meerdere behandelingen nodig, maar bij VKP Plaagdierbestrijding krijg je altijd de garantie dat we doorgaan tot het probleem is opgelost!

Snel hulp nodig?

Zwambestrijding
Zwam bestrijding is een klus die alleen door de beste ongediertebestrijders verricht kan worden. Dit komt voornamelijk door het feit dat de zwammen zich strak weten te hechten aan vochtig hout. Deze zwammen komen vervolgens alleen los bij het gebruik van zeer grove middelen. De balken zullen als eerste worden aangetast door zwammen, de vloeren zijn als tweede aan de beurt. Na deze aantasting zullen ook de andere houten onderdelen zwakker worden. Op deze pagina vind je alles wat je moet weten over de werkwijze en de kosten van de professionele zwambestrijding.

Huiszwambestrijding
Wit u huiszwam in huis constateren dan zal u over de juiste kennis en expertise moeten beschikken. Indien uw woning door de zwam is aangetast is het noodzakelijk om hier snel op in te grijpen. Afhankelijk van de ruimte is het mogelijk dat de huiszwam wel 10 centimeter per week kan groeien. Deze zwam groeit snel over de bodem van de kruipruimte, maar ook over aanwezige houtresten. De zwam kan daarnaast makkelijk door bouwmuren naar de woning naast die van u uitbreiden. Wij zijn al voor een geruime tijd actief al het aankomt op het professioneel verwijderen van zwamaantasting bij u in huis.

Kelderzwambestrijding
Voor het constateren en bestrijden van kelderzwam is het noodzakelijk om over de juiste kennis en expertise te beschikken. Het is noodzakelijk om te zoeken naar de oorzaak van de problemen. Het is altijd het beste om de problemen voor te zijn. Dit kan je doen door de kruipruimte om te toveren tot een plek waar kelderruimte geen kans heeft om zich te ontwikkelen. Het is echter nog steeds noodzakelijk om het metselwerk en de vloer te onderhouden. Wij staan voor je klaar om je hiermee te helpen.

Porienzwam
Krijg je te maken met de Poriënzwam in huis dan is het noodzakelijk om een expert in te schakelen. Deze speciale zwam groeit in zeer vochtige ruimte. Het tast voornamelijk het naaldhout en het loofhout aan. Je kunt de poriënzwam herkennen aan het bloemkoolachtige uiterlijk. Wij zijn al voor een lange tijd actief als het aankomt op het bestrijden van de poriënzwam bij jou in huis, ook in monumentale panden.
Net als de kelderzwam en de huiszwam is de poriënzwam aan te merken als een schimmel die hout aan kan tasten. Binnen no time zullen de draagconstructies van jouw pand dusdanig zijn aangetast dat deze zomaar in kunnen storten. In dit artikel laten we je meer zien over het herkennen van de poriënzwam en de werkwijze waarop de poriënzwam bij jou in huis verwijderd zal worden.

Bruine en zwarte ratten zijn gevaarlijke plaagdieren. Knaagschade, het bevuilen van voedsel, overdragen van ziektekiemen: het zijn belangrijke redenen om ratten te bestrijden. Effectief en preventief bestrijden van ratten vergt kennis. Het is belangrijk om een expert op het gebied van rattenbestrijding in de hand te nemen. De experts van VKP plaagdierbestrijding zetten rattengif en rattenvallen professioneel en vakkundig in.

Dit ongedierte kan een enorme hinder betekenen voor huishoudens maar ook voor hotels, appartementen en pensions. Bij de laatste drie zijn het vooral de toeristen met wie de bedwants meereizen. Juist deze accommodaties vrezen de aanwezigheid van bedwants het meest. Op de eerste plaats is ongediertebestrijding in een pand met meerdere slaapplaatsen een veel grotere ingreep en ook een aantasting van de goede naam is een groot punt van zorg.

Bij al dat mondiale verkeer is het belangrijk dat reizigers hun koffers bij thuiskomst goed controleren. Wasgoed bij 60 graden wassen is het beste. Let echter vooral op meegebrachte kleding, tassen en cadeaus.

Plekken waar je bedwantsen kunt aantreffen

Dit zijn de plekken waar bedwantsen het meest worden aangetroffen:

·         beddengoed zoals kussens, dekens, dekbedden en lakens

·         frames van bedden en hoofdeinden

·         naden van matrassen

·         linnenkasten en nachtkastjes

·         onder of achter plinten

·         tapijt maar ook ondertapijt

·         in kieren of tussen vloerdelen

·         barsten in pleisterwerk

·         achter losgelaten behang

·         apparaten als laptops en babyfoons

·         verlichtingselementen

·         zelfs in stopcontacten

Moeilijk waar te nemen plekken en warmte zijn dus favoriet bij bedwantsen. 

Kakkerlakken. U hoeft het woord maar te lezen en u krijgt waarschijnlijk al een vies gevoel. U zit er dan ook niet op te wachten om die kruipers in uw huis te hebben. Voor effectieve kakkerlakkenbestrijding neemt u zo snel mogelijk contact op met VKP Plaagdierbestrijding. Bij ons bedrijf werken mensen die graag voor u aan de slag gaan om die vervelende kakkerlakken op te ruimen. Neem voor kakkerlakken bestrijding dan ook vandaag nog contact met ons op zodat wij bij u langs kunnen komen om het probleem in kaart te brengen.

Heeft u last van wespen of een wespennest? Dan raden wij u aan om zo snel mogelijk contact op te nemen met VKP plaagdierbestrijding. Bij ons bedrijf werken jonge, enthousiaste wespenbestrijders die wespenbestrijding in Noord Holland heel serieus nemen. Wij zorgen ervoor dat we zo snel mogelijk bij u op de stoep staan om een einde te maken aan het probleem. We kunnen aan de slag met elke soort ongedierte. Of u nu last heeft van muizen, bedwantsen, wespen of een andere vorm van ongedierte, wij hebben de bestrijding in huis om hier effectief een einde aan te maken.

Houtworm bestrijden? Bel VKP!

favicon VKP plaagdierbestrijding

VKP Plaagdierbestrijding

Met onze specialisten zijn we werkzaam in heel Zuid Holland en Utrecht

Heeft u last van houtaantasters?
Wij zijn gespecialiseerd in het bestrijden van houtaantasters

Wanneer je een vermoeden hebt van houtaantasters, dan is het belangrijk om meteen actie te ondernemen. Het team van VKP Plaagdierbestrijding kan vaststellen of deze schadelijk is en welke bestrijdingsmethode effectief is.