Bedwantsen bestrijden

Ik heb bedwantsen, wat nu?

Wat zijn Bedwantsen?

Bedwantsen zijn kleine, vleugelloze insecten die meestal in bedden gevonden worden. Zodra bedwantsen zich in huis hebben gevestigd zijn ze lastig om ze weer uit te roeien. VKP Plaagdierbestrijding kan hierbij helpen om weer zo snel mogelijk van bedwantsen af te komen! VKP Plaagdierbestrijding werkt met regionale teams in Alkmaar,  Amsterdam,  Amstelveen, Den Haag, Haarlem en Rotterdam waardoor onze ongediertebestrijder altijd snel ter plaatse kan zijn.

Hoe kan ik bedwantsen herkennen?

Bedwantsen zijn lastig te herkennen omdat ze zo klein zijn en zich graag verstoppen. Je zult ze niet snel voorbij zien kruipen. Ook al doet de naam vermoeden dat deze beestjes zich voornamelijk in bed verschuilen is dit niet het geval. De bedwants kan zich niet alleen in het matras verstoppen maar ook buiten de slaapkamer verstoppen in stopcontacten, achter plinten, achter het behang en door kieren en voegen in de muur.

Bedwantsen prikken ons graag ‘s nachts door zich vol te zuigen met bloed. De eerste signalen van de bedwantsenplaag kunnen daarom rode, jeukende bultjes zijn en kleine bloedvlekjes op de lakens van het matras.

Bedwantsen bestrijden
Bedwantsen

Hoe kom ik aan bedwantsen?

Helaas komen bedwantsen vaak voor. Dit heeft niets met de hygiëne van plekken of slaapkamers te maken. De bedwants wordt voornamelijk door reizen verspreid en binnengelaten. Omdat bedwantsen vaak maar 6,5 mm groot zijn, zijn ze lastig te herkennen en kunnen ze gemakkelijk vanaf een vakantiebestemming binnen of buiten Nederland mee naar huis liften.

Niet alleen door een vakantie maar ook door een verhuizing kunnen bedwantsen intrekken. Ook via tweedehands meubels kunnen bedwantsen binnen komen. Ze kunnen zich goed vasthouden aan stof zoals bijvoorbeeld gordijnen of vloerkleden. Bedwantsen kunnen een jaar lang in leven blijven zonder voedsel.

0
Bedwants bestrijdingen
0 ,3
Waardering klanten
0 %
Garantie

Hoe kom ik van bedwantsen af?

Bedwantsen verdwijnen helaas niet uit zichzelf. Ze kunnen een lange tijd overleven zonder voedsel. Omdat ze zich op veel plekken kunnen verschuilen slagen veel mensen er zelf niet in om ze te bestrijden. De hulp van een professionele ongediertebestrijding is daarom ook noodzakelijk.

In tegenstelling tot sprays en andere bestrijdingsmiddelen die verkocht worden, geeft VKP Plaagdierbestrijding een garantie voor een effectieve en professionele bestrijding tot het probleem is verholpen!

Niet alleen door een vakantie maar ook door een verhuizing kunnen bedwantsen intrekken. Ook via tweedehands meubels kunnen bedwantsen binnen komen. Ze kunnen zich goed vasthouden aan stof zoals bijvoorbeeld gordijnen of vloerkleden. Bedwantsen kunnen een jaar lang in leven blijven zonder voedsel.

Belangrijk om te weten

Dit ongedierte kan een enorme hinder betekenen voor huishoudens maar ook voor hotels, appartementen en pensions. Bij de laatste drie zijn het vooral de toeristen met wie de bedwants meereizen. Juist deze accommodaties vrezen de aanwezigheid van bedwants het meest. Op de eerste plaats is ongediertebestrijding in een pand met meerdere slaapplaatsen een veel grotere ingreep en ook een aantasting van de goede naam is een groot punt van zorg.

Bij al dat mondiale verkeer is het belangrijk dat reizigers hun koffers bij thuiskomst goed controleren. Wasgoed bij 60 graden wassen is het beste. Let echter vooral op meegebrachte kleding, tassen en cadeaus.

Dit zijn de plekken waar bedwantsen het meest worden aangetroffen:

·         beddengoed zoals kussens, dekens, dekbedden en lakens

·         frames van bedden en hoofdeinden

·         naden van matrassen

·         linnenkasten en nachtkastjes

·         onder of achter plinten

·         tapijt maar ook ondertapijt

·         in kieren of tussen vloerdelen

·         barsten in pleisterwerk

·         achter losgelaten behang

·         apparaten als laptops en babyfoons

·         verlichtingselementen

·         zelfs in stopcontacten

Moeilijk te waar te nemen plekken en warmte zijn dus favoriet bij bedwantsen. Ze hebben echter ook een grote vijand: VKP Plaagdierbestrijding, operationeel in provincie Noord Holland, Flevoland, Friesland, Drenthe, Overijssel en Utrecht.

Bedwantsen kunnen niet vliegen, simpelweg omdat ze geen vleugels hebben. Als er dus vliegend ongedierte ontdekt wordt, dan zijn het zeker geen bedwantsen. Springen is er ook niet bij, daar zijn hun poten niet op gebouwd. Ze zijn wel kruiperig. Hun verplaatsing van mens naar mensen of van bagage naar bagage gaat allemaal kruipend.

Een tweede eigenschap is dat ze zich heel goed kunnen verstoppen, mede door hun platte vorm kunnen ze overal tussenkomen. Gelukkig weet ongediertebestrijder Beukema ze wel te traceren.

Wat zijn de kosten voor bedwantsen bestrijding?

Benieuwd naar onze kosten? Vul het formulier hiernaast in en we nemen z.s.m. contact met je op. 

Klantenvertellen waardeert
ons met een 9,3

Ga je toch liever zelf aan de slag? Bekijk onze pakketten in onze webshop.