Bedwantsen bestrijden

Ik heb last van bedwantsen, wat nu? Bel VKP! voor professioneel en snel voor bedwantsen bestrijden

15 jaar ervaring

Direct hulp nodig?
085-3038990

Dekking in heel Zuid Holland en Utrecht

Milieuvriendelijke bestrijding

Inhoud bedwantsen bestrijden

Bedwantsen bestrijden: wat zijn bedwantsen?

Bedwantsen zijn kleine, vleugelloze insecten die meestal in bedden gevonden worden. Zodra bedwantsen zich in huis hebben gevestigd, is een snelle bestrijding noodzakelijk. VKP Plaagdierbestrijding kan hierbij helpen om weer zo snel mogelijk van bedwantsen af te komen! VKP Plaagdierbestrijding werkt met regionale teams in Alkmaar,  Amsterdam,  Amstelveen, Den Haag, Haarlem en Rotterdam waardoor onze ongediertebestrijder altijd snel ter plaatse kan zijn.

Bedwantsen bestrijden

Bedwantsen bestrijden: Hoe kan ik bedwantsen herkennen?

Bedwantsen zijn lastig te herkennen omdat ze zo klein zijn en zich graag verstoppen. Je zult ze niet snel voorbij zien kruipen. Ook al doet de naam vermoeden dat deze beestjes zich voornamelijk in bed verschuilen is dit niet het geval. De bedwants kan zich niet alleen in het matras verstoppen maar ook buiten de slaapkamer verstoppen in stopcontacten, achter plinten, achter het behang en door kieren en voegen in de muur.

Bedwantsen prikken ons graag ‘s nachts door zich vol te zuigen met bloed. De eerste signalen van de bedwantsenplaag kunnen daarom rode, jeukende bultjes zijn en kleine bloedvlekjes op de lakens van het matras.

bedwants beet herkennen
Beten van bedwantsen

Onderstaand vind je een paar duidelijke signalen waaraan je kunt zien dat bedwantsen wel degelijk aanwezig zijn in je woning.

Levende bedwantsen herkennen

Bedwantsen zijn kleine insecten die zich goed kunnen verstoppen in diverse kiertjes en naadjes. Toch zullen ze ’s nachts voor het licht komen. Als je geluk hebt zie je ze dan, wat alsnog lastig gaat worden. Een volwassen bedwants is namelijk maar 5 millimeter lang. Ze zijn bovendien plat ovaal van vorm en lichtbruin van kleur. Dit is tenminste het geval als ze zich nog niet gevoed hebben. Naarmate het dier meer gegeten heeft wordt het donkerder en ronder. In sommige gevallen kun je de bedwantsen echt zien lopen, maar je zult dan wel met een enorme plaag te maken hebben. Meestal is dit niet het geval en verstoppen de beestjes zich onder andere in de nachtkasjes, in de naden van het matras, tussen de lattenbodem en achter het hoofdbord. 

Bloedvlekjes op het beddengoed

Als je bloedvlekjes op de lakens, het beddengoed of op andere plaatsen rondom en in je bed ziet dan kan dit een teken zijn van een bedwantsenplaag. Deze bloedvlekjes zijn namelijk de uitwerpselen van bedwantsen. Meestal zijn ze maar 0,5 tot 1 millimeter groot en dus lastig te zien. Daarnaast kunnen deze bloedvlekjes op het beddengoed ook nog andere oorzaken hebben. Ze wijzen dus niet direct op bedwantsen, maar wel in combinatie met andere signalen die je kunt herkennen.

Bedwantsen herkennen

Eitjes

Daarnaast zou het ook kunnen dat je eitjes ziet. Ze zijn wel ontzettend klein en daardoor moeilijk te spotten, maar als je een eitje ziet met een witte kleur dan kun je ervan uit gaan dat het gelegd is door een bedwants. Deze eitjes zijn overigens enigszins doorzichtig en vrij smal. Meestal vind je ze in de naden van het matras of in andere kiertjes en scheurtjes.

Vervellingshuidjes

Bedwantsen vervellen maar liefst vijf keer voordat ze volgroeid zijn tot een volwassen insect. Meestal vind je deze vervellingshuidjes in de omgeving van het nest. Je kunt ze herkennen aan hun bijna doorzichtige kleur en lichte gewicht. Ze hebben bovendien de vorm van een bedwants.

Vieze en zoete geur

Als je te maken hebt met een grote besmetting in je woning dan kun je de bedwantsen ook ruiken. Deze insecten verspreiden namelijk een zoete geur die je echt misselijk zal maken. Dit komt doordat de bedwantsen geurklieren hebben waaruit ze een afscheiding wat lijkt op olie produceren. Deze afscheiding dient ter afwering van vijanden, maar ook voor de voortplanting. 

Bedwantsen bestrijden: Hoe krijg je bedwantsen?

Helaas komen bedwantsen vaak voor. Dit heeft niets met de hygiëne van plekken of slaapkamers te maken. De bedwants wordt voornamelijk door reizen verspreid en binnengelaten. Omdat bedwantsen vaak maar 6,5 mm groot zijn, zijn ze lastig te herkennen en kunnen ze gemakkelijk vanaf een vakantiebestemming binnen of buiten Nederland mee naar huis liften.

Niet alleen door een vakantie maar ook door een verhuizing kunnen bedwantsen intrekken. Ook via tweedehands meubels kunnen bedwantsen binnen komen. Ze kunnen zich goed vasthouden aan stof zoals bijvoorbeeld gordijnen of vloerkleden. Bedwantsen kunnen een jaar lang in leven blijven zonder voedsel.

Bedwantsen bestrijden: Waar verstoppen de bedwantsen zich vooral?

Bedwantsen herkennen is dus niet bepaald eenvoudig, al zijn er wel een paar signalen waaraan je kunt merken dat je te maken hebt met deze insecten in huis. Helaas zul je deze symptomen niet altijd kunnen zien omdat de bedwantsen heel goed zijn in het spelen van verstoppertje. Ze verbergen zich namelijk in allerlei verschillende locaties. Zo zitten ze graag in de zomen van matrassen, maar ook in kieren van het frame van je bed en bij de plinten. Als je echt te maken hebt met een hevige plaag dan kan je matras zelf donker kleuren door de uitwerpselen van deze insecten. De naam doet het al een beetje vermoeden, maar de bedwantsen worden dus vaak aangetroffen in het bed. Ook in beddengoed verbergen ze zich graag, al kunnen ze ook verstopt zitten in het meubilair.

Bedwantsen

 

Hieronder vind je een lijst met voorbeelden waarin de bedwantsen vaak aangetroffen worden:

 • Beddengoed, zoals dekens, lakens, kussens en dekbedden
 • Nachtkastjes
 • Naden van matrassen
 • Bedframes
 • Hoofdeinden
 • Kasten
 • Ondertapijt
 • Tapijt
 • Onder plinten
 • Tussen de vloerdelen
 • Achter loslatend behang
 • Verlichting
 • In gebroken en gebarsten pleisterwerk
 • Stopcontacten
 • In elektrische apparaten waaronder babyfoons en laptops
favicon VKP plaagdierbestrijding

VKP Plaagdierbestrijding

De bedwantsen bestrijder

Ongediertebestrijding

Met onze specialisten zijn we werkzaam in heel Zuidholland en Utrecht.

Bedwantsen bestrijding: Wij zijn gecertificeerd

VCA Logo
KAD Logo
EVM logo
NVPB logo
PMV logo

Hoe kun je voorkomen dat je bedwantsen meeneemt van vakantie?

Veel mensen krijgen dus bedwantsen in huis doordat deze insecten zich nestelen in een koffer op een hotelkamer. Vervolgens gaan ze mee het vliegtuig in op naar Nederland, waar ze in de woning uit de bagage zullen kruipen. Je kunt dan zomaar bedwantsen herkennen in bed, terwijl dit voor de vakantie nog niet het geval was. Het is dan ook van belang om je hotelkamer altijd te controleren op bedwantsen. Dit hoeft maar een minuutje te duren, maar het kan veel problemen voorkomen. Je moet daarom niet direct je koffer op het bed neerleggen, laat dit eerst juist even in de gang staan. Controleer vervolgens het beddengoed op levende bedwantsen, maar ook op uitwerpselen. Bedwantsen herkennen matras is hierbij ook zeker nodig. Staan er kasten in je hotelkamer? Hang hier dan je kleding in. Leg dit dus niet neer op de planken of in de lades. 

Heb je bij het bedluizen herkennen in de hotelkamer geen bedwantsen gevonden maar heb je alsnog het vermoeden dat ze er wel degelijk waren? Je kunt dan een paar maatregelen nemen om te voorkomen dat de kleine beestjes van je huis ook hun woning maken. Hiervoor moet je je bagage bij terugkomst buiten laten staan. Vervolgens moet je hier de was sorteren, wat je in plastic zakken moet stoppen. Deze zakken moet je goed afsluiten en buiten laten liggen totdat je de was wilt wassen. Gooi de was hierbij direct vanuit de zak in de wasmachine. De plastic zak gooi je vervolgens buiten weg. Je kleding moet je bovendien op 60 graden Celsius wassen. Mag of kan dit niet? Breng je kleding in dit geval naar de stomerij, waar je wel moet aangeven dat je vermoedt dat er bedwantsen in je was zitten. Daarnaast kun je je bagage ook minstens een dag in de zon laten liggen in de buitenlucht. Om ervoor te zorgen dat de temperatuur echt hoog genoeg wordt kun je nog een zwarte vuilniszak om de koffer doen. Als de koffer en de inhoud twee uur of langer verhit wordt op 56 graden Celsius dan zullen alle bedwantsen gedood worden.

favicon VKP plaagdierbestrijding

VKP Plaagdierbestrijding

De bedwantsen bestrijder

Bedwantsen bestrijding

Bedwantsen bestrijding

Bedwantsen bestrijding Zuid-Holland
Onze bedwantsbestrijders
zijn werkzaam in de gehele
provincie Zuid-Holland.

bedwantsen bestrijden?

Bel 085-3038990

Bedwantsen bestrijding
Bedwantsen bestrijding Utrecht
Onze bedwants bestrijders
zijn werkzaam in de gehele
provincie Utrecht.

Bedwantsen bestrijden Utrecht?

Bel 085-3038990

VKP Plaagdierbestrijding

Met onze specialisten zijn we werkzaam in heel Zuidholland en Utrecht.

Bedwantsen bestrijding: hoe kom ik snel van bedwantsen af?

Bedwantsen verdwijnen helaas niet uit zichzelf. Ze kunnen een lange tijd overleven zonder voedsel. Omdat ze zich op veel plekken kunnen verschuilen slagen veel mensen er zelf niet in om ze te bestrijden. De hulp van een professionele ongediertebestrijding is daarom ook noodzakelijk.

In tegenstelling tot sprays en andere bestrijdingsmiddelen die verkocht worden, geeft VKP Plaagdierbestrijding een garantie voor een effectieve en professionele bestrijding tot het probleem is verholpen!

Niet alleen door een vakantie maar ook door een verhuizing kunnen bedwantsen intrekken. Ook via tweedehands meubels kunnen bedwantsen binnen komen. Ze kunnen zich goed vasthouden aan stof zoals bijvoorbeeld gordijnen of vloerkleden. Bedwantsen kunnen een jaar lang in leven blijven zonder voedsel.

VKP Plaagdierbestrijding wordt gewaardeerd met een 9.4

5/5

Tevreden

Het betrof een wespennest. VKP kwam langs en spoot op het nest. Als er na 2 weken nog steeds wespen vlogen dan moest ik bellen en zou opnieuw iemand langskomen. De 2de keer was een voltreffer op het nest en ik was er gauw van verlost. Ik hoefde niet extra te betalen omdat een garantie was beloofd. De telefoniste is zeer vriendelijk en behulpzaam. Mijn complimenten!

 

5/5

Snel en deskundig

Het betrof een wespennest. VKP kwam langs en spoot op het nest. Als er na 2 weken nog steeds wespen vlogen dan moest ik bellen en zou opnieuw iemand langskomen. De 2de keer was een voltreffer op het nest en ik was er gauw van verlost. Ik hoefde niet extra te betalen omdat een garantie was beloofd. De telefoniste is zeer vriendelijk en behulpzaam. Mijn complimenten!

 

5/5

Snel, efficient en klantvriendelijk

Binnen 24 uur nadat bij ons een bedwants was gesignaleerd, was Beukema ter plekke. Goede service en efficiënt gewerkt. Een aanrader voor een ieder, die met ongedierte te maken krijgt en daar snel van af wil. En ook in hun prijs zeer concurrerend zonder dat dat iets afdeed aan hun kwaliteit.

24-07-2020 Simon , Amsterdam

Bedwantsen bestrijden kosten

Maak vandaag nog een afspraak met ons al u zelf last heeft van ongedierte en als u veel geld wilt besparen. Tijdens de telefonische intake zullen wij u altijd een prijsopgave doen. Door deze opgave weet u zeker dat u nooit meer teveel hoeft te betalen. Voor het bestrijden van bepaalde soorten plaagdieren zoals muizen, houtwormen of bedwantsen is het soms noodzakelijk om meerdere behandelingen in te plannen. Het is altijd mogelijk om uw vragen te stellen aan ons team, uiteraard kost dit u niets.

Contact formulier

Ga je toch liever zelf aan de slag? Bekijk onze pakketten in onze webshop.