Beste bestrijdingsmiddel tegen houtworm

Daarom kies je VKP Plaagdierbestrijding:

9,3 / 10
4.6/5

(53 reviews)

“Tja, dat ligt eraan.” Flauw antwoord natuurlijk. Maar elke klus heeft een andere oplossing. Heb je aangetaste houten meubels, dan is vergassen een optie, maar in je woonhuis zou impregneren een betere oplossing zijn voor je houtwormplaag.

Bekende oplossingen zijn met ammoniak of azijn, maar deze huismiddeltjes zijn niet sterk genoeg om diep in de houten balk van je fundering door te dringen. Kijk je in de supermarkt, dan vind je vooral middelen die preventief werken tegen houtworm. Heb je echter al een probleem met houtwormkevers en zie je gaatjes in je zolderbalken of houten vloer? Dan is het zaak een professional in te schakelen.

Wat kan een houtworm expert?

De beste bestrijdingsmiddelen zijn hitte, gas of impregneren met een vloeistof. Daar zie je direct waarom je een professioneel bedrijf kan inzetten, want dit zijn bestrijdingsmiddelen die je niet zelf kunt gebruiken. Met een sterk gif of gevaarlijk gas werken kun je beter overlaten aan de experts, omdat deze erg schadelijk voor de gezondheid zijn.

De bestrijding van houtworm moet heel grondig gebeuren, omdat je ook alle larven, eitjes en volwassen houtwormkevers moet meepakken om van het ongedierte af te komen.

De meest makkelijke en effectieve manier is door impregneren. De werkzame stof in dit gif dringt tot diep in het hout door, waar de larven hun tunnels knagen. Dit middel tegen houtworm is milieuvriendelijk, werkt snel en is de goedkoopste optie van de drie. Een bijkomend voordeel is dat u maximaal 4 uur uit uw woning hoeft. En wellicht het grootste voordeel is de garantie dat uw hout de komende 10 jaar blijvend beschermd is tegen een nieuwe aantasting door houtworm.

Kunt u zelf houtworm bestrijden?

Natuurlijk kunt u voor kleine voorwerpen, zoals een tweedehands meubel, best zelf aan de slag gaan met een bestrijdingsmiddel. De dikte van het hout is dan beperkt, en kunt u met ammoniak het hout goed behandelen. Zit het echter in de constructie van uw huis, dan is het beter om het grondig aan te pakken.

Is de houtworm nog actief?

Actieve houtworm herkent u aan hoopjes zaagsel onder nieuwe gaatjes. En op een warme dag kunt u zelfs het geluid horen van knagende houtworm larven. Hou goed bij of er gaatjes bijkomen voor een tijdje, en controleer op de aanwezigheid van houtworm en kevers. 

De volwassen houtwormkever, zoals de grote houtwormkever, de gewone houtwormkever en de boktor blijven in de buurt van het hout waar ze zo goed eitjes in kunnen leggen. Houtworm kan wel 3 jaar actief zijn in je hout, en de boktor wel 10 jaar. Het larven zijn goed beschermd in het hout, en hebben voldoende eten om het lang te overleven.

Wanneer de larven of wormen uitkomen tot volwassen houtwormkevers, knagen zij zich een weg naar buiten. Dat zijn de gaatjes die je ziet in het hout. 

VKP Plaagdierbestrijding wordt gewaardeerd met een 9.4

M. de Bruin
M. de Bruin
Amsterdam
Lees verder
Ik ben zeer tevreden over de geleverde service. Het is niet altijd eenvoudig om zo'n goede professional in één pakket te vinden. Nogmaals dank aan de ongediertebestrijders.
SG
SG
Amsterdam
Lees verder
Heel erg bedankt voor het bestrijden van die vreselijke kevers in mijn huis en slaapkamer. Bedankt voor je uitstekende service.
Tom Bezembinder
Tom Bezembinder
Amsterdam
Lees verder
Wij zijn al jaren klant van Ongediertebestrijder Amsterdam en hebben altijd een zeer goede service gekregen; dit was geen uitzondering. Dank u.
KP Retail
KP Retail
Amsterdam
Lees verder
Kort na het telefoontje kwam de ongediertebestrijder bij ons langs. Samen zoeken we naar de beste oplossing. Het werk is zeer professioneel. Ik ben zeker tevreden en vooral blij dat ik zo snel geholpen ben.
Previous
Next